1. Support- och kunskapsdatabas
  2. Information om elbilsladdning & solceller

IP-klassning och vad det betyder för laddboxar

För laddboxar är IP-klassningen viktig eftersom det påverkar hur skyddade laddboxarna är mot yttre påverkan. Ju högre IP-klassning en laddbox har, desto bättre skydd har den. För utomhusbruk rekommenderas det att välja en enhet med en IP-klassning på minst IP54 för skydd mot damm och vattenstänk.

Det finns flera olika IP-klassningar som är vanliga för laddboxar, men några exempel är:

• IP54: Laddboxen är skyddad mot damm och vattenstänk från alla håll.
  • IP55: Laddboxen är skyddad mot damm och vattenstänk från alla håll, samt skyddad mot strålande vatten.
  • IP65: Laddboxen är skyddad mot damm och vattenstänk från alla håll, samt skyddad mot starkt strålande vatten.

Läs mer här!